Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνο και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.
Το ελαιόλαδο που αναγράφεται παρακάτω ως βάση της συνταγής, μπορεί να αντικατασταθεί με αμυγδαλέλαιο, σταφυλοκουκουτσέλαιο, ή ακόμα και με έλαιο άρνικας ή σπαθόλαδο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Συνταγή:
-1 lt παρθένο ελαιόλαδο
-15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
-2 ξύλα κανέλα
-7 άνθη κανέλας
-1 πρέζα μαραθόσπορο
-1 πρέζα μπαχάρι
-1 πρέζα μαύρο πιπέρι
-1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
-6 γαρίφαλα
-4 κεδρόμηλα
-1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο
-1 μοσχοκάρυδο
-5 με 6 κάρδαμα
-λίγο τριμμένο τζίντζερ
-2 με 3 κλαράκια θυμάρι
-1 κλωνάρι δενδρολίβανο
-1 ματσάκι βασιλικό
-1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο
-1 ματσάκι λεβάντα
-Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) στο γουδί και τα βάζουμε σε ένα βάζο όπου ρίχνουμε τελικά και το λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μίγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Να θυμάστε πως οι πιπεριές τσίλι, περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης! Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
http://24wro.blogspot.grΠηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...