Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Οι Νεοέλληνες, καταστροφείς του περιβάλλοντος

SOS για το Περιβάλλον

  6 Φεβρουαρίου 2012: Δημοσιεύεται στον Τύπο ότι υπάρχει έγγραφο-φωτιά με το οποίο ο Δήμος Τανάγρας ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία της δημόσιας υγείας, με αφορμή τα ανησυχητικά ευρήματα από δείγματα υγρών αποβλήτων που ελήφθησαν από αγωγό της εταιρείας Μαΐλης στον ποταμό Ασωπό. Το δείγμα περιείχε συγκέντρωση χρωμίου 2.580 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, δηλαδή 50 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Το έγγραφο υπογράφει ο δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος ζητάει την άμεση συνδρομή των επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Για την ιστορία, οι μισές βιομηχανίες της περιοχής του Ασωπού δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της πολιτείας και όλοι κάνουν λόγο για πάρα πολύ επικίνδυνα απόβλητα.

15 Φεβρουαρίου 2012: Κάτοικοι της Πάχης Μεγάρων μένουν έκπληκτοι όταν βλέπουν νεκρά αδέσποτα ζώα να κείτονται παντού. Η νεοελληνική φόλα ξαναχτυπά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων στην περιοχή ήθελαν την εξαφάνισή τους για να μην ενοχλούν τους επισκέπτες που θα τρώνε το ψαράκι τους την Καθαρά Δευτέρα. Ας σημειώσουμε ότι τα ζώα είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί και στειρωθεί από τη φιλοζωική της περιοχής.

16 Φεβρουαρίου 2012: Ο δασοφύλακας Γιώργος Μενεγάκης βρίσκει σκυλί που σπαρταράει στην άσφαλτο στην περιοχή Πετροκεφαλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο κτηνίατρος του κάνει άμεσα ευθανασία. Το σκυλί, ένας μεγαλόσωμος γερμανικός ποιμενικός, είχε δεθεί με σκοινί σε αυτοκίνητο και είχε συρθεί πάνω στην άσφαλτο. Οι φιλοζωικές οργανώσεις αναζητούν τον δράστη.

17 Φεβρουαρίου 2012: Στην περιοχή Κουρουπάτα στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς βρίσκεται σκύλος κρεμασμένος σε δέντρο. Ενα σύνηθες περιστατικό για την Ελλάδα που κάθε φορά κάνει τον γύρο του παγκόσμιου Διαδικτύου και μας κάνει κοινώς ρόμπα.

20 Φεβρουαρίου 2012: Κάτοικος του Μαρμαρά Χαλκιδικής πυροβολεί κουτάβι έξι μηνών με δικαιολογία ότι ενοχλεί τον εγγονό του. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η ενόχληση δεν είναι η πραγματική αιτία.

21 Φεβρουαρίου 2012: Μέλη της οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ» βρίσκουν στη Μακρυρράχη Δομοκού επτά νεκρές αλεπούδες. Τα ζώα θανατώθηκαν από δηλητηριασμένα δολώματα, κάτι που είχε συμβεί και πριν από έναν μήνα.

23 Φεβρουαρίου 2012: Συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα στο Νέστο με διεθνείς διαστάσεις. Φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης εντοπίζουν έξι δηλητηριασμένα αρπαχτικά σπάνια πουλιά και δύο άλογα σκοτωμένα με όπλο - σε μια περιοχή εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας ενταγμένης στο δίκτυο Natura 200. Θεωρείται το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης αρπακτικών πουλιών των τελευταίων ετών, κάτι που για ακόμα μια φορά εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Αυτός είναι ο οικολογικός απολογισμός του Φεβρουαρίου της όμορφης χώρας μας -και όχι όλα τα περιστατικά. Ενας απολογισμός-απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και δεν πρέπει να γενικεύουμε. Ολα αυτά τα περιστατικά κάνουν τον γύρο του κόσμου βγάζοντας σιγά-σιγά την Ελλάδα από τον τουριστικό χάρτη. Δεν πας σε ένα μέρος με κανίβαλους που κρεμάνε σκυλιά.

Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα του σήμερα. Από Ελλάδα της Ακρόπολης και του Μουσείου των Δελφών έγινε η Ελλάδα της φόλας, της βρομιάς και της καταστροφής του περιβάλλοντος. 

Τα τελευταία χρόνια υπουργοί Περιβάλλοντος υπήρξαν μόνο στα χαρτιά. Τα δυο όμως τελευταία η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Δεν τιμωρείται κανείς. Ζούμε σε μια διαλυμένη χώρα που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Είμαι σίγουρη ότι αν πάω αύριο και πετάξω πετρέλαιο στη λίμνη του Μαραθώνα, δεν θα με πιάσει κανείς.

Δεν συμφωνώ με το μνημόνιο και θεωρώ έγκλημα την ένταξή μας σε αυτό. Ομως καθημερινά αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο γι’ αυτή την τριτοκοσμική χώρα, το μαστίγιο του ΔΝΤ ή η χρεοκοπία που θα μας κάνει να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας;

Μήπως άραγε μας δίνεται μια ευκαιρία (μήπως) να γίνουμε κράτος με το Γ’ Ράιχ πάνω από το κεφάλι μας ή μήπως να μείνουμε μόνοι με τη δραχμή; Και αν μείνουμε μόνοι, ποιοι θα φτιάξουν κράτος από την αρχή; Σοβαροί και ευσυνείδητοι πολιτικοί που δεν βλέπω να υπάρχουν ή οι Βενιζέλοι και οι Σαμαράδες που ευθύνονται γι’ αυτά τα χάλια; Το πιθανότερο οι Βενιζέλοι και οι Σαμαράδες. Που θα ξανακάνουν πάλι τα ίδια και τα παιδιά μας θα ζητούν ξανά στο μέλλον βοήθεια απέξω.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...