Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανακύκλωση: αποφάσεις από τους ΟΤΑ


Ο Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ), θα προχωρήσει στην αλλαγή εγκριτικών αποφάσεων που σχετίζονται με τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και στην αναπροσαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων.
‘Οπως αναφέρεται σε έγγραφο της προέδρου του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ Κάτιας Λαζαρίδη, στόχος είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μεγάλου αριθμού Δήμων και να επιτευχθεί περισσότερη, καλύτερη και αποτελεσματικότερη ανακύκλωση.
Το εν λόγω έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος είχε επισημάνει ότι το πρόβλημα της εναπόθεσης και διαχείρισης των απορριμμάτων είναι από τα πλέον χρόνια και σοβαρά που ταλανίζει τη χώρα μας, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες της ΕΕ κυρίαρχη θέση καταλαμβάνουν οι πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και ανάκτησης απορριμμάτων, η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στη λίστα ιεράρχησης της επεξεργασίας αποβλήτων, όπως έχει τονίσει ο βουλευτής.
Πηγή Ota.gr

econews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...