(Codex Alimentarius)
Δείτε πως το παρουσιάζει η προπαγάνδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) μέσω των ΜΜΕ (μέσων μαζικής ενημέρωσης ή εξαπάτησης;): “Η χρήση των προσθέτων στα τρόφιμα θα γίνει σύντομα ακόμη πιο ασφαλής και θα αποκτήσει μεγαλύτερη διαφάνεια χάρη σε δύο νομοθετικές πράξεις που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.«Η ημέρα αποτελεί ορόσημο ... για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στον τομέα των τροφίμων» δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος υγείας και καταναλωτών John Dalli. «Η έγκριση των δύο κανονισμών για τα πρόσθετα θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τόσο τη θέση των πολιτών όσο και τη θέση του βιομηχανικού κλάδου, αφού κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί ευκολότερα να γνωρίζει ποια πρόσθετα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα», πρόσθεσε. «Με δυο λόγια, αυτό σημαίνει ... εφοδιασμό της βιομηχανίας τροφίμων μ’ ένα κατάλληλο εργαλείο για την παραγωγή νέων καινοτόμων και ασφαλέστερων προϊόντων», κατέληξε ο Επίτροπος κ. Dalli.”
Ο κ. Dalli δεν έκανε καμία δήλωση για την τοξικότητα των χημικών προσθέτων, για την υγεία των καταναλωτών και απλά θεώρησε ορόσημο την ενημέρωση με την ονοματολογία των προσθέτων! Ασφαλές είναι ένα προϊόν, που αποδεδειγμένα, με ανεξάρτητες πολύχρονες μελέτες, δεν επιφέρει βλάβες στον άνθρωπο, στο περιβάλλον του και στη φύση. Δεν είναι ασφαλές κατ’ ανάγκη ένα προϊόν, που ανήκει σε μια βάση δεδομένων και μπορεί να ενημερωθούμε ότι υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί! Η ΕΕ θεωρεί ασφαλή τα μεταλλαγμένα, που αποδεδειγμένα πιά καταστρέφουν άνθρωπο και φύση.
Επιμένει λοιπόν η ΕΕ με εντολές, από τον ελεγχόμενο από τις παγκόσμιες κερδοσκοπικές εταιρίες Codex Alimentarius, να εγκρίνει όλο και περισσότερα τοξικά χημικά σαν πρόσθετα τροφίμων. Με τους δύο κανονισμούς καταρτίζονται δύο νέοι κατάλογοι:
Ο πρώτος περιλαμβάνει τα πρόσθετα τροφίμων και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2013 (κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει αυτή η περίοδος “χάριτος” μέχρι την εφαρμογή, ώστε να μπορέσει η βιομηχανία τροφίμων της Ένωσης να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες). Είναι δε διαθέσιμος σε βάση δεδομένων στο διαδίκτυο* για να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις τροφίμων και στις ελεγκτικές αρχές να εντοπίζουν εύκολα ποια είναι τα εγκεκριμένα πρόσθετα για κάθε τρόφιμο.
Ο δεύτερος κατάλογος αφορά τα πρόσθετα στα συστατικά τροφίμων, όπως είναι άλλα πρόσθετα, ένζυμα, αρωματικές ύλες και θρεπτικές ουσίες, και θα εφαρμοστεί 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.
Οι καταναλωτές ας αγοράζουν τρόφιμα χωρίς χημικά τοξικά πρόσθετα. Βασική τους επιδίωξη είναι η επιλογή τροφίμων λιγότερο επεξεργασμένων, φυσικών με χρήση μόνον φυσικών ζυμών και αρωμάτων. Η επιτυχία του Ηλέσιον**, που έφτιαξε κρασί χωρίς συντηρητικά και άλλα τοξικά πρόσθετα, αποδεικνύει ότι ή φυσική επεξεργασία τροφίμων είναι εφικτή. Η προσήλωσή μας στα τοπικά προϊόντα, που επειδή δεν μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις δεν απαιτείται έντονη χημική επεξεργασία, είναι επίσης μία λύση που μας προφυλάσσει από κακοτοπιές και χημικά τοξικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...