Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης και του 2ου Δημοτικού Μαραθώνα υπέβαλε ο δήμος Μαραθώνα

Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη

Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη
Δυο φακέλους χρηματοδότησης για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και το 2ο Δημοτικό Μαραθώνα στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», υπέβαλε προς αξιολόγηση ο δήμος Μαραθώνα.
Η επιλογή των σχολικών μονάδων έγινε με βάση τις ενεργειακές τους ανάγκες και την υφιστάμενη κατάσταση τους ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.
Οι παρεμβάσεις που προτείνονται αφορούν, μεταξύ άλλων και ανά περίπτωση, τη θερμική μόνωση της οροφής και κεραμοσκεπής των κτηρίων, την εξωτερική θερμομόνωση του κελύφους, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και υαλοστασίων, την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου, τη μόνωση των σωληνώσεων διανομής, την τοποθέτηση θερμοστατικών βαλβίδων και κεφαλών στα θερμαντικά σώματα, την αντικατάσταση κυκλοφορητών του δικτύου διανομής, την εγκατάσταση μηχανικού αερισμού με εναλλάκτη ανάκτησης θερμότητας, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και τη χρήση επιδεικτικών συστημάτων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 15 kW) στις στέγες των κτιρίων.
Παράλληλα, προτείνονται επεμβάσεις στους περιβάλλοντες χώρους των δύο σχολείων με δενδροφυτεύσεις και χρήση ψυχρών υλικών.
Το συνολικό κόστος των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ και η εφαρμογή τους αναμένεται να οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 490 MWh και μείωση του συνολικού κόστους ενέργειας που υπερβαίνει τις 22.000€ ετησίως για τα δύο σχολεία. Επίσης, οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν την άνεση (θερμοκρασία, φωτισμός, ποιότητα αέρα εντός και εκτός των κτιρίων) του σχολικού περιβάλλοντος για μαθητές και καθηγητές και θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 134 τόνους ετησίως, που αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην επίτευξη των στόχων του Δήμου Μαραθώνα για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...