Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Κάδοι ανακύκλωσης “πόρτα - πόρτα”

Είναι πράγματι απογοητευτικό. Ενώ πολλοί δήμοι στην χώρα μας προχωρούν σε φιλότιμες προσπάθειες προωθώντας την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, με ενημερώσεις για ευαισθητοποίηση των πολιτών, εδώ στον τόπο μας ο Δήμος Μαραθώνα δεν έχει να παρουσιάσει  απολύτως τίποτα. 
Πέρασαν 14 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από την νέα δημοτική αρχή και ούτε ένα σεμινάριο δεν έχει πραγματοποιήσει στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες. Είναι πράγματι απογοητευτικό.
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Από: Ελένη Φουντουλάκη

Eνα πρωτοποριακό πρόγραμμα διαλογής και ανακύκλωσης παραγόμενων απορριμμάτων για την παλιά πόλη των Χανίων ξεκίνησε η ΔΕΔΙΣΑ με τίτλο 'Συλλογή Πόρτα - Πόρτα'.
Στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε διανομή κάδων, σε σπίτια και καταστήματα της Σπλάντζιας, από συνεργεία της Δ.Ε.ΔΙ.ΣΑ. μετά από καταγραφή που είχε προηγηθεί σε όλα τα οικήματα και καταστήματα. Η διανομή θα συνεχισθεί όλη την εβδομάδα, αρχικά στις οικίες και καταστήματα των οδών: Νικηφόρου Επισκόπου, Επισκόπου Καλλίστου και παρόδους αυτών, Ιακώβου Κουμή, Μιχ. Κουρμούλη, Μελιδόνη και μέρος της Πεζάνου. Κάθε νοικοκυριό ή κατάστημα παραλαμβάνει τρεις κάδους, έναν μπλε για την ανακύκλωση χαρτιού και συσκευασιών, έναν κίτρινο ειδικά για τις γυάλινες συσκευασίες προς ανακύκλωση και έναν πράσινο για τα υπόλοιπα απορρίμματα, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν τον διαχωρισμό των απορριμμάτων τους στο σπίτι ή το κατάστημά τους. Επίσης, μαζί με τους κάδους οι πολίτες παραλαμβάνουν και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη τόνισε πως η συνεργασία των κατοίκων αποτελεί το 'κλειδί' για την επιτυχία του προγράμματος .
Ο υπεύθυνος του Τμήματος 'Διαλογής στην πηγή' της ΔΕΔΙΣΑ, κ. Αθαν. Γιαννακόπουλος, ανέφερε ότι η αποκομιδή θα γίνεται διαφορετικές ημέρες ανά είδος απορριμμάτων, με εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων. Από την πλευρά της η χημικός μηχανικός, στέλεχος στη ΔΕΔΙΣΑ, κα Μαρία Φλεμετάκη, τόνισε πως στόχος είναι η εφαρμογή του προγράμματος σε όλη τη Σπλάντζια και η επέκτασή του στο σύνολο της παλιάς πόλης Χανίων. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο και των συνθηκών δημόσιας υγιεινής για τους κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες αλλά και η θετική εικόνα προς τους τουρίστες / επισκέπτες της παλιάς πόλης. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή παρατήρηση, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.Ε.ΔΙ.ΣΑ. στα τηλέφωνα 2821089440 ή 2821091888. Το πρόγραμμα αποκομιδής θα είναι: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: Απορρίμματα (πράσινος κάδος).
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: Ανακυκλώσιμα εκτός από γυαλί (μπλε κάδος) Την Παρασκευή θα συλλέγονται και οι γυάλινες συσκευασίες (κίτρινος κάδος).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...