Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Χαρίστε και δώστε αγάπη

Χαρίστε και δώστε αγάπη«Εγώ όμως φοβούμαι μήπως από την φιλανθρωπία μου φαίνομαι σ΄ αυτούς ότι διδάσκω αδιακρίτως κάθε άνθρωπο ό,τι γνωρίζω, όχι μόνον χωρίς κανένα μισθό, αλλ' αν είχα χρήματα, και θα πλήρωνα ακόμη με ευχαρίστηση μου εκείνον, ο οποίος ήθελε να ακούει τις ομιλίες μου», Σωκράτης (πλατωνικός διάλογος «Ευθύφρων»).
Η έννοια της φιλανθρωπίας εντοπίζεται τότε που ο Προμηθέας του Αισχύλου δίνει ως δώρο στους ανθρώπους τη φωτια, τη γνωση δηλαδη και την εντεχνη σοφια για να τη χρησιμοποιησουν, καθώς ζούσαν με ανασφάλεια και φόβο για τη ζωή τους. Σήμερα, καλούμαστε να στηρίξουμε το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων και φορέων, ενισχύοντας τις ευπαθείς ομάδες με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα ζωής και προσφέροντας αγάπη.
Υπάρχουν πολλοί φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που θα δεχθούν με χαρά την προσφορά σας και θα βοηθηθούν στο πολύτιμο έργο τους. Ενημερωθείτε παρακάτω για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσφέρετε.
Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων
Με την επωνυμία «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων», το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 2005, στηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες της πόλης. Συγκεντρώνει και διανέμει είδη τροφίμων, ιματισμού, υπόδησης και φάρμακα σε όσους προσέρχονται ή φιλοξενούνται στους χώρους του, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα που εντοπίζονται από τις δικές του υπηρεσίες ή από άλλους κοινωνικούς φορείς.
Έχει ανάγκη από δωρεές και χορηγίες φυσικών προσώπων, εταιρείες, ΜΚΟ, κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ομάδες πολιτών. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά, γυναικεία, ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516,
e-mail: kyada@otenet.gr
ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.kyada.gr/

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας
Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα ιδρύματα στην Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε το 1889. Το έργο του αφορά την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών. Εκτός από στέγη, προσφέρει φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, αλλά και εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες.
Η συμβολή σας στο έργο του θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2104515387 ή επισκεφτείτε το site http://www.xatzikiriakio.gr/.
Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης είναι μία μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης στους άμαχους κατοίκους της εμπόλεμης τότε Βοσνίας.  Το 1995 προώθησε το πρόγραμμα «οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών», όπου το πρόγραμμα αυτό  αφορούσε τη μηνιαία οικονομική ενίσχυση  ορφανών παιδιών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.
Σήμερα, λειτουργεί το λεγόμενο “Φιλανθρωπικό κατάστημα” (Сharity Shop),  μαγαζί μεταχειρισμένων στην Πλατεία Ελευθερίας 1.
Πραγματοποιείται ένα ευχάριστο παζάρι ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν δωρεάν και σε αυτούς που αγοράζουν. Μπορείτε να προσφέρετε είδη δώρων, βιβλία, δίσκους, СD. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση:  Φειδίου 14-16 στην Αθήνα,  στα τηλέφωνα: 210 3314334 - 210 3378412 – 2103816886  και στην ιστοσελίδα: http://www.karavani.gr/
Ομάδα Ρέτο
Η Ομάδα Ρέτο, ομάδα πρώην ναρκομανών, λαμβάνει οποιοδήποτε αντικείμενο, είτε λειτουργεί είτε όχι και απασχολεί άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Συγκεκριμένα,  έχει  ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα, έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνει από το σπίτι σας, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ. ά.).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα: 210 66 25 096, - 210 66 25 096
Πράσινος Γάτος: Ανακύκλωση προϊόντων
Ο Πράσινος Γάτος δέχεται αντικείμενα που δεν έχετε ανάγκη πια. Αντί να τα αποθηκεύσετε στο πατάρι ή να τα πετάξετε στα σκουπίδια, μπορείτε να επισκεφτείτε την οδό Ιπποκράτους και να τα αφήσετε στην κ. Σοφία Φιλέρη και το... γάτο της, να βρουν γι' αυτά νέο ιδιοκτήτη. Προηγουμένως, η Σοφία θα κοστολογήσει  το νέο εμπόρευμα και θα σας δώσει ένα άκρως συμβολικό αντίτιμο.
Στον Πράσινο Γάτο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα αντικειμένων, από ρούχα (τα οποία, σημειώνουμε, πλένονται σε επαγγελματικά πλυντήρια με έξοδα της ιδιοκτήτριας και σιδερώνονται από την ίδια!), μέχρι CD, DVD, βιβλία σε όλες τις γλώσσες, παιχνίδια, αλλά και χειροποίητα αντικείμενα. Οι τιμές τους κυμαίνονται  από 1,5 ευρώ μέχρι περίπου 50 ευρώ (τόσο κοστολογήθηκε ένα επώνυμο ταγιέρ).
Ο Γάτος τροφοδοτεί συνεχώς οργανώσεις, όπως είναι η "Κλίμακα" η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των αστέγων.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη διεύθυνση:  Ιπποκράτους 142 ή στο κινητό τηλέφωνο: 6979178257.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...