Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ένα πείραμα που πέτυχε


 Αλλά στον Δήμο Μαραθώνα ακόμα το σκέπτονται....
Για ακόμα μια χρονιά συνεχίζεται η ανακύκλωση υπολογιστών, μηχανών γραφείου και παιχνιδιών από τους μαθητές της Σχολής Πληροφορικής easylearn.
Η δράση των μικρών μαθητών, που ξεκίνησε πέρυσι, με τον ενθουσιασμό των παιδιών και η δική σας συμμετοχή είχε ως αποτέλεσμα:
alt

  • Την επισκευή 8 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6 εκτυπωτών καθώς και τηλεφωνικών συσκευών και την διάθεση τους σε Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής.
  • Τη συλλογή και συντήρηση εκατοντάδων παιχνιδιών και την παράδοση τους στο Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδας στο Φύλιρο και στους υπεύθυνους των ειδικών τάξεων των Δημοτικών σχολείων.
  • Την επισκευή 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών κατασκευής των αρχών της δεκαετίας του ’90 και τη διάθεση τους στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής μαζί με βιβλία πληροφορικής εκείνης της εποχής. (http://www.elmp.gr/)
Φέτος, λοιπόν, η ανακύκλωση συνεχίζεται με ακόμα περισσότερη διάθεση και συμμετοχή από τους μικρούς μαθητές οι οποίοι ζητούν απλά τα… σκουπίδια σας.
Η διαδικασία είναι απλή:
  1. Μπορείτε να παραδώσετε ότι δεν σας χρειάζεται στο χώρο του easylearn
    (Γρηγοριάδη 11, όπισθεν 1ουΔημ. Σχολείου Λαγκαδά) ή να επικοινωνήσετε στο 2394020614 ώστε να παραληφθούν από το χώρο σας.
  2. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών της σχολής θα ταξινομήσουν, επισκευάσουν και συναρμολογήσουν το υλικό που θα συλλεχθεί και
  3. θα διατεθεί στα σχολεία, συλλόγους ή φορείς που εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
Ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (πχ χαλασμένα εξαρτήματα, μη επισκευάσιμες συσκευές, σκισμένα ή λερωμένα βιβλία) βρίσκει το δρόμο του για τους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης του Δήμου.
Σκοπός της δράσης είναι η επέκταση του κύκλου ζωής των συσκευών, η μείωση των αναγκών αγοράς νέων καθώς και η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην ανακύκλωση.
Αξίζει να επισημανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα, Καβάλα) που ενημερώθηκε μέσω του διαδικτύου. Μπορεί να μην ήταν δυνατή η παραλαβή του υλικού λόγω της απόστασης ήταν όμως η αφορμή για τη κατά τόπους δημιουργία αναλόγων δράσεων.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.easy-learn.gr/recycleΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...