Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΡΝΑΒΑΣ- ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ...ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Μεγέθυνση με ένα κλικ
Καμένα Ρεματιάς Βαρνάβα
Κόπηκαν τα καμένα 7.10.11
Μετά το πρόσφατο κόψιμο των καμένων επικίνδυνων δέντρων στον Βαρνάβα Αττικής ήρθε η ώρα της Αναδάσωσης.
Βαρνάβας οικολογική καταστροφή – Κρανίου τόπος
Το συγκεκριμένο σημείο αλλά και η ευρύτερη περιοχή (πανέμορφη ρεματιά με το μοναδικό πλατανόδασος) που κατακάηκε στις πυρκαγιές του 2009 & 10, περιμένουν στωικά την  δράση οικολογικών οργανώσεων και ιδιαίτερα τον Δήμο Μαραθώνα, να δείξουν και να αποδείξουν για το πόσο νοιάζονται για το Περιβάλλον στο τόπο μας.
Απαίτηση δράσης αναδάσωσης άμεσα όλων των καμένων εκτάσεων...
Αναδάσωση ΤΩΡΑ!!

Το μόνο σίγουρο, είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε δάσος μέσα σε 2-3 χρόνια. Δε μπορούμε να βιάζουμε τη φύση.
Η περιοχή της πανέμορφης ρεματιάς Βαρνάβα με το μοναδικό πλατανόδασος θα πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο. Η βοήθεια του απλού κόσμου είναι σημαντική για την ανάπτυξη ενός νέου δάσους που θα χαίρονται οι επόμενες γενιές. Είναι δική μας υποχρέωση να βοηθήσουμε το δάσος να συνέλθει.
Λύσεις θα προτείνουν όλοι. Δε ξέρω ποιές από αυτές θα είναι σωστές και ποιές όχι. Οπότε ας αναφέρω κι εγώ τις δικές μου λύσεις…
  • Αεροφωτογράφηση όλης της περιοχής
  • Περίφραξη του χαρακτηρισμένου πυρήνα του και απαγόρευση κάθε δραστηριότητας.
  • Απαγόρευση φωτογραφιών πολιτικών προσώπων με ένα δεντράκι στο χέρι (κάθε τέτοια “Αναδάσωση” διαλύει το έδαφος με τον κόσμο που μαζεύεται να δει τον τζερτζελέ και τα ΜΜΕ τριγύρω). Δεν είναι πανηγύρι. Οι πληγές μας είναι.
  • Αναδάσωση περιμετρικά της περιφερειακής ζώνης του πλατανόδασους, ώστε να δημιουργηθεί ένας φυσικός φυτοφράχτης.
  • Δημιουργία ομάδας εθελοντών με συνεχόμενες περιπολίες
  • Δημιουργία ομάδας (με άτομα τόσο από το δασαρχείο όσο και από την πυροσβεστική) που θα εκπαιδεύει τους εθελοντές σε συχνές συναντήσεις.
  • Χρήματα από το ίδιο το κράτος, ώστε να υπάρχει μόνιμα διαθέσιμος εξοπλισμός για τους εθελοντές σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης.
Σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...