Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το «Πράσινο φως» για ΧΥΤΥ σε Γραμματικό και Κερατέα ...και η "κάσα" !

 Η ΚΑΣΑ.....


----- Forwarded Message -----
From: Μ.Αποστολόπουλος <mikekatiaa@gmail.com>
To: kyriakosgkikas@yahoo.co.uk
Sent: Friday, 13 January 2012, 19:27
Subject: ["ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" ΜΑΡΑΘΩΝΑ] ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - Για την απόφαση του ΣτΕ...

Ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι η απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων (ουσιαστικά την αδειοδότηση) για τα έργα σε Γραμματικό και Κερατέα. Η απόφαση ήταν απορριπτική στις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο δήμος Κερατέας και η κοινότητα Γραμματικού. Μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη και δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάσταση όσον αφορά το έργο στο Οβριόκαστρο. Να θυμίσουμε πως εκκρεμούν ακόμα 2 προσφυγές στο ΣτΕ (εκδίκαση και απόφαση για απαλλοτριώσεις και δασικό). Επίσης εκκρεμούν οι αγωγές των ιδιοκτητών απέναντι στο δημόσιο (νομή και κατοχή) και φυσικά το πιο σημαντικό: Η τελεσίδικη  εφετειακή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δεν επιτρέπει να εκτελεστεί κανένα έργο στην περιοχή. Περιμένουμε το κείμενο της απόφασης για να δούμε το σκεπτικό της.

Δεν είναι τυχαίο πως η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη δημοπράτηση των νέων εργοστασίων. Οι συνεχείς δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών, με την όποια πίεση δημιουργούν μαζί με άλλους γνωστούς και άγνωστους τρόπους και με δεδομένο το γεγονός της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που μας δικαιώνει και δεν αλλάζει, η απόφαση αυτή, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πολιτική και επικοινωνιακή (ήδη ΔΟΛ και Πήγασος βομβαρδίζουν, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά απόψε και τις επόμενες ημέρες, μας τα έχουν μαζεμένα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσουν). Όπως πολιτική και επικοινωνιακή ήταν και η περσινή απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής εργασιών στο ΣτΕ, την ίδια ώρα που υπήρχε ήδη απόφαση αναστολής εργασιών από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου. Αποτέλεσμα: Το έργο να μην ξεκινήσει τότε, όπως δεν θα ξεκινήσει ποτέ!!!

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την ΕΜΜΟΝΗ των κρατικών αξιωματούχων, των πολιτικών προϊσταμένων τους και των εργολάβων στο Οβριόκαστρο. Ελπίζουμε πως τώρα οι ευκολόπιστοι στα ευχολόγια των Σγουρού, Λιακόπουλου και των λοιπών συνδαιτυμόνων να αντιληφθούν πως οι επίσημοι συνομιλητές τους το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα πατήσουν πόδι στο Οβριόκαστρο και τίποτε άλλο.

Δεν θα το καταφέρουν ποτέ...

Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε

Υ.Γ. - Μετά από πολύ καιρό θα θυμηθούμε την αγάπη που τρέφουν για μας τα ΜΜΕ και πόσο μας έλλειψε αυτή όλους αυτούς τους μήνες. Δεν έπρεπε να βγει η απόφαση Παρασκευή μεσημέρι, πως θα αντέξει ο Πορτοσάλτε μέχρι τη Δευτέρα; Όλοι MEGA και ΣΚΑΪ απόψε :)

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Τι περιμένατε από το δωσίλογο ΣτΕ, το οποίο υπάγεται σε μια δωσίλογη κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα (και συγκεκριμένα του κ. Μπόμπολα);

    Αυτό που πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ είναι προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και άμεση κινητοποίηση των κατοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ταφο ετοιμασε ο κουκης και η παρεα του μην το ξεχναμε.
    Με το φιλοτιμο και τον αγωνα μερικων δοθηκε παραταση. την ταφοπκκα εβαλαν ο δημος και το ΣτΕ, δεεν ξερω αν υπαρχει καμια ελπιδα πριν βαλουν τα καρφια στην κάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...