Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΕΚΑ - Που βάφτισαν τα ρέματα του ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ αβαθής Κοιλάδες!


From: Kyriakos Gkikas [mailto:kyriakosgkikas@gmail.com]
Sent: Friday, December 23, 2011 4:19 AM
To: Αποδέκτες Κα  Καραβασίλη ΥΠΕΚΑ

ΘΕΜΑ: Μπορεί κάποιος Γεωλόγος ή Πανεπιστημιακός αν μας δώσει τον ορισμό για τα Ρέματα και για τις Αβαθής Κοιλάδες ???
Αγαπητή Κυρία Καραβασίλη,
Τελικά η  Commission ισχυρίζεται ότι οι Ελληνικές Αρχές απάντησαν για την ύπαρξη των Ρεμάτων.
Μπορεί κάποιος Γεωλόγος  ή Πανεπιστημιακός αν μας δώσει τον ορισμό για τα Ρέματα και για τις Αβαθής Κοιλάδες ???
Γιατί δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω.
Με τιμή
Κυριάκος Γκίκας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ήρθε από τον έγκριτο επιστήμονα και γνωστό για τις δράσεις/μελέτες κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ Πολιτικό Μηχανικό MSc του Πανεπιστημίου SURREY με αριθμό μητρώου ΤΕΕ  99265.

Αγαπητέ Κυριάκο,
μην πέφτεις στην παγίδα να αναζητάς ορισμούς και παραπλανητικά τερτίπια των «ψευτο»αρμοδίων.
Να ξεφύγουμε από τις πολιτικές απάτες , τις Επιστημονικές αταξίες και τα υπηρεσιακά προσχήματα που εξυπηρετούν τα γνωστά συμφέροντα επιβάλλοντας και υποβάλλοντας τους πολίτες σε σκόπιμα κινδυνολογικά  διλήμματα.
 Το ΙΝΕΠΕΠ (Ινστιτούτο Επιστημονικών Εφαρμογών και Πολιτισμού, Αστικός μη κερδοσκοπικός φορέας, χωρίς καμιά πολιτική δέσμευση ή δημόσια οικονομική συμπαράσταση ), προχώρησε εγκαίρως και ανέθεσε πραγματογνωμοσύνη για την ύπαρξη ρεμάτων στον πυρήνα του κατασκευαζόμενου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό Μαραθώνα.
Η πραγματογνωμοσύνη κατατέθηκε εγκαίρως, (εντός της προθεσμίας) στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας ) ως επίσημο ντοκουμέντο και επίσημο Επιστημονικό στοιχείο δικανικής κρίσης, θεμελιωμένο σε επίσημα δημόσια στοιχεία, χάρτες και χαρακτηρισμούς.
Την πραγματογνωμοσύνη, η οποία έχει διαβιβαστεί-κατατεθεί και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, υπογράφουν οι εξειδικευμένοι έμπειροι πραγματογνώμονες - Επιστήμονες Μηχανικοί  Πέτρος Χρ. Σαντ, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ και Παναγιώτης Κουλούρης Πολιτικός  Μηχανικός  MSc Πανεπιστημίου SURREY  (*) οι οποίοι ανέλαβαν και την ευθύνη του περιεχομένου της.
Από την πραγματογνωμοσύνη προέκυψε το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ………………


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από την ανάλυση προκύπτει η ύπαρξή δύο ρεμάτων εντός της λεκάνης του ΧΥΤΑ.
……………… με τις σχετικές παρατηρήσεις:  (αποσπάσματα από την πραγματογνωμοσύνη) ………………

VI. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ
           
            Η λεκάνη του ΧΥΤΑ αποτελεί μία φυσική λεκάνη συνολικής έκτασης περίπου 517 στρεμμάτων και έχει μέγιστο υψόμετρο περί τα 405 μέτρα (από Μέση Στάθμη Θάλασσας Μ.Σ.Θ.) στην είσοδο της εγκατάστασης αλλά και στις εγκαταστάσεις συνεργείου και κτηρίου διοίκησης, και ελάχιστο υψόμετρο 305 μέτρα από Μ.Σ.Θ. στην θέση κατάντη των εγκαταστάσεων. Πρόκειται για μία περιμετρικά λοφώδη περιοχή η οποία όπως είναι φυσικό έχει διαβρωθεί σε χαρακτηριστικές θέσεις (μισγάγγειες γραμμές) από τα νερά της βροχής τα οποία συλλέγονται από πολλές κύριες μισγάγγειες γραμμές στις θέσεις αυτές και οδηγούνται σε έναν κεντρικό αποδέκτη (ρέμα) και οδηγούνται στην θάλασσα. Εκεί εκβάλουν 490 μέτρα βόρεια στης παραλίας Σέσι και περίπου 3 χιλιόμετρα βόρεια του αρχαιολογικού χώρου της Ραμνούντας. Οι κλίσεις του ανάγλυφου της λεκάνης είναι μεγάλες και σε πολλά σημεία φθάνουν το 1:1. Στο διάγραμμα της Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 παρουσιάζονται οι μισγάγγειες γραμμές με διακεκομμένη γραμμή ενώ οι δύο κυριότερες οριοθετούνται με την χαρακτηριστική γραμμή πρανούς γεγονός που τις καταδεικνύει ως χείμαρρους (περιοδική ροή). Αυτές οι δύο γραμμές είναι οι μόνες από τις συνολικά 8 οι οποίες έχουν επιλεγεί από το χαρτογράφο να σχεδιαστούν στο χάρτη της Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:50.000 (χαρτογραφική γενίκευση) με διακεκομμένη γαλάζια γραμμή και να χαρακτηριστούν ως ρέμα.
………………………………………….
          Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού λοιπόν έχει ορίσει και αυτή (όπως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος μετά από αυτοψίες) τις δύο κύριες μισγάγγειες γραμμές που διασχίζουν την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ ως ρέματα.  Οι μελετητές κατά την σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αγνοούν τα στοιχεία αυτά. Μελετώντας το σχέδιο τους με αριθμό 11 και κωδικό ΒΑ «Γενική Διάταξη Έργων» παρατηρούμε την μία μισγάγγεια αυτή του υδατορέυματος 2 (με διακεκομμένη γραμμή) η οποία ξεκινάει από την κεντρική είσοδο της εγκατάστασης, συνεχίζει κάτω από το χώρο απόθεσης χωμάτων!!! (γεγονός στο οποίο οφείλεται η παρουσία φερτών υλικών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις)  χωρίς κανένα απολύτως τεχνικό έργο και συνεχίζει έως το «τεχνικό έργο οδοποιίας» όπου αναγκαστικά και προκειμένου ένα τέτοιο τεχνικό έργο να ενταχθεί στους περιβαλλοντικούς όρους, ξαφνικά εμφανίζεται η ανάγκη να κατασκευαστεί. Συνεχίζει μετά από αυτό το τεχνικό παράλληλα με το πόδι του πρανούς της εγκατάστασης του βιολογικού και καταλήγει στον αποδέκτη στην συμβολή με τις άλλες μισγάγγειες, εκεί που σχηματίζεται το κεντρικό ρέμα που οδεύει προς την θάλασσα. ………………

Αυτός είναι και ο λόγος που μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις παρασύρθηκαν ποσότητες αργίλου (γεωλογικός φραγμός βλ. στεγάνωση ΧΥΤΑ Μ.Π.Ε. 7.2.2.1.2.) αλλά και τμήμα της μεμβράνης της στεγάνωσης.
Δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας ο υπολογισμός των παροχών σε περιόδους βροχοπτώσεων στα δύο αυτά ρέματα. Με δεδομένο όμως μέσο ετήσιο ύψος βροχής 430χιλιοστά (βλ. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 4.3.2.) και της  έκταση της λεκάνης του ΧΥΤΑ (517.000 τετρ. Μέτρα) εύκολα υπολογίζουμε ότι στο κατάντη τμήμα του ρέματος εντός ΧΥΤΑ θα περάσουν το έτος περίπου 222 χιλιάδες κυβικά νερού.…………………………………
(Πλήρες αντίγραφο μπορεί να διατεθεί σε όποιον το επιθυμεί).
Σύντομα το ΙΝΕΠΕΠ θα προχωρήσει σε ειδική ημερίδα ανάλυσης όλων των Γεωφυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής Γραμματικού Μαραθώνα, (Σεισμικά, Υδρολογικά, Ατμοσφαιρικά και Μετεωρολογικά, Πολεοδομικά κλπ) και θα μας είναι πολύτιμη και η βοήθειά σου.
Με τις καλλίτερες ευχές μου για Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.   

 Μαραθώνας 23/12/2011                      
 Ο Υπεύθυνος του ΙΝΕΠΕΠ
Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης

(*) Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΝΤ  είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Εθνικού
Μετσόβιου Πολυτεχνείου με αριθμό μητρώου ΤΕΕ 79300, είναι μέλος του Μητρώου Ελλήνων Κατασκευαστών της Δ/νσης Δ15 του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με αριθμό μητρώου Μ.27774 και μέλος του καταλόγου Πραγματογνωμόνων του Εφετείου Αθηνών με αριθμό 446/2008.
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ  είναι Πολιτικός Μηχανικός MSc του Πανεπιστημίου SURREY με αριθμό μητρώου ΤΕΕ  99265.

========================

Καταλάβατε Κυρία Καραβασίλη τη σημασία του ορισμού Ρέμα με αυτό του ορισμού Αβαθή Κοιλάδα ???????
Το Καταλάβατε ???
Κ.Γ.

Πηγή Ε-mails

Σχετικά, διαβάστε σχολιάστε συμπαραταχθείτε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...