Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - VIDEO ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ- ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Απόσπασμα Video - Ομιλία Κυριάκου Γκίκα στην Ε.Ε

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ "ΡΥΠΑΝΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΣΙ ΜΕΣΩ ΡΕΜΑΤΩΝ.  ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ... ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

Committee on Petitions (PETI) - Επιτροπή Αναφορών

Συνδεθείτε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε όλη την μετάδοση της συνεδρίασης VIDEO. Ομιλία του Κυρ. Γκίκα. (ρυθμίστε έναρξη στα 10.53 λεπτά του Video)

20.12.2011 Petition 573/2011 by Konstantinos Papadigenopoulos (Greek), bearing 2220 signatures, on serious errors and omissions in the environmental impact assessment for the proposed landfill site at Mavro Vouno Grammatikou, and the associated infringement of EU environmental legislation (in the presence of the petitioner)

Αναφορά 0573/2011 του Κωνσταντίνου Παπαδιγενόπουλου, ελληνικής ιθαγένειας, συνοδευόμενη από 2.220 υπογραφές, σχετικά με σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις στην έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προτεινόμενη τοποθεσία υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού και τη συνεπαγόμενη παραβίαση της
περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ
Αναφερόμενος στην τοποθεσία ενός χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων κοντά στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού στην Ανατολική Αττική, ο αναφέρων διατείνεται ότι έχουν διαπραχθεί σοβαρά λάθη και παραλείψεις στη συναφή εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το έργο έλαβε ενίσχυση από το Ταμείο Συνοχής (απόφαση C(2004)5509), αλλά η εκτέλεση καθυστέρησε λόγω της υποβολής μιας καταγγελίας από περιοίκους στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας. Ο αναφέρων διατείνεται ότι η υπόθεση αυτή αφορά παραβίαση διαφόρων νομικών πράξεων της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η οδηγία 2008/1/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχο της ρύπανσης, η οδηγία 2008/105/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με πρότυπα ποιότητας περιβάλλοντος στον τομέα της πολιτικής των υδάτων, η οδηγία 2006/118/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την προστασία των υπόγειων υδάτων από τη ρύπανση και την υποβάθμιση, η οδηγία 2001/42/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων και προγραμμάτων και η οδηγία 85/337/ΕΟΚ του Συμβουλίου για την εκτίμηση των επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων καi ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον και ως εκ τούτου ζητεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρέμβει ώστε να τερματιστεί το εν λόγω
έργο.
Η αναφορά 0078/2007 αφορούσε το ίδιο θέμα και εξετάστηκε πρόσφατα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 24 Ιανουαρίου 2011, οπότε και ζητήθηκαν περαιτέρω πληροφορίες από την Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Επιτροπής απηύθυνε επίσης επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας ζητώντας τη σύνταξη μιας έκθεσης σχετικά με το πώς ελήφθη υπόψη η νομοθεσία της ΕΕ από τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με το έργο κατασκευής ενός χώρου υγειονομικής ταφής στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού.
Η αναφορά διαβιβάσθηκε από τον ευρωβουλευτή κ. Νικόλαο Χουντή.
Σύσταση
να χαρακτηρισθεί παραδεκτή·
– να ζητηθούν πληροφορίες από την Επιτροπή·
– να διαβιβασθεί στον αναφέροντα η απάντηση της Επιτροπής στην αναφορά
0078/2007 για προσωρινή ενημέρωση·
– να συνεξετασθεί με την αναφορά 0078/2007

5 σχόλια:

  1. Είδα το Video - Σούπερ Κυριάκος. Τα είπες ΟΛΑ. Μπράβο συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική Παρουσίαση άρθρου -Μπράβο αλλά διπλό ΜΠΡΑΒΟ
    στο Κυριάκο.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ
    ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
    ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥς ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θα πρέπει να παρέμβει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για να ελέγξει τουλάχιστον το νόμιμο των διαδικασιών, αλλά και για να διασώσει την τιμή μιας καταξιωμένης υπηρεσίας, όπως ήταν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος??
    Συγχαρητήρια Κυριάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να έρθει αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών στην Ελλάδα και να δει στο πεδίο όλα τα ζητήματα τόσο για το Γραμματικό όσο και για τις άλλες περιπτώσεις που καταγγέλλονται.
    Πολύ καλή δουλειά!Μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ !!!
    ΑΞΙΟΣ !!!

    ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...