Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Κίνητρα για ενεργειακά τζάκια ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

 

Κίνητρα για τη μετατροπή των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Υγείας, αλλά και επιστημόνων, το ΥΠΕΚΑ επιμένει σε μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, για να αποκρούσει τη «μάστιγα» των τζακιών και των ξυλόσομπων.

Όπως ανακοινώθηκε, τα κίνητρα θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», με στόχο την άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Οι ανακοινώσεις από τον κ. Καλαφάτη έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο πλέον αδυνατούν να αγοράσουν πολλά νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε στην ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Οικονομικών, τα έσοδα από το φόρο μειώθηκαν από τα 761 εκατ. ευρώ το διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος του 2011, στα 752 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...