Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: «Χωματερή» στην καρδιά του Ματιού

Τριτοκοσμικές εικόνες στην οδό Σπανοπούλου, με οικόπεδο ιδιώτη να έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο σκουπιδότοπο για τη δημόσια υγεία – Απίστευτες καταγγελίες των κατοίκων, προσωπική δέσμευση του αντιδημάρχου Βαγγέλη Σωτηρίου για άμεση λύση του προβλήματος

«Χωματερή» στην καρδιά του Ματιού
Eικόνες που δε συναντάς ούτε στην… Ουγκάντα αντικρίσαμε χθες το μεσημέρι στην οδό Σπανοπούλου, έναν από τους δρόμους που συνδέουν τη λεωφόρο Μαραθώνος με τον οικισμό του Ματιού.
Ένα βουνό από ξερά χόρτα, ξύλα, σκουπίδια, παλιά στρώματα και κάθε λογής αντικείμενα έχουν μετατρέψει μη περιφραγμένο οικόπεδο ιδιώτη σε χωματερή που όχι μόνο αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά επιπλέον μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε «πυριτιδαποθήκη» σε μια γειτονιά της πόλης που είναι πνιγμένη στο πράσινο.
Το marathonlive.gr βρέθηκε στο χώρο για να καταγράψει το μέγεθος του προβλήματος και έγινε δέκτης απίστευτων καταγγελιών των κατοίκων: «Η εικόνα που βλέπετε δεν είναι καινούργια. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και τρία χρόνια. Σ’ αυτό το διάστημα ο ίδιος ο δήμος χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο οικόπεδο ως χώρο μεταφόρτωσης σκουπιδιών απ’ όλο το Μάτι και διαρκώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη εικόνα. Το έχουμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές στους υπεύθυνους του δήμου, αλλά οι λύσεις που δίνονται είναι περιοδικές και πρόχειρες με αποτέλεσμα η χωματερή να… λειτουργεί κανονικά. Όποιος κάτοικος έχει να ξεφορτωθεί χόρτα ή άλλα σκουπίδια στο Μάτι έρχεται και το κάνει στο δικό μας δρόμο».
Η δέσμευση του Βαγγέλη Σωτηρίου
Το marathonlive.gr επικοινώνησε άμεσα, ως όφειλε, με τον αντιδήμαρχο – και υπεύθυνο καθαριότητας – του δήμου Μαραθώνα, Βαγγέλη Σωτηρίου.
«Γνωρίζω το πρόβλημα και δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο χώρος θα έχει καθαριστεί το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν φορτηγά της εταιρίας μου για να απομακρυνθούν όλα αυτά τα αντικείμενα. Επιπλέον έχουμε βρει τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει το οικόπεδο και του έχουμε ζητήσει να το περιφράξει για να μην επαναληφθεί στο μέλλον η συγκεκριμένη εικόνα».
Απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων για εναπόθεση κλαδιών και χόρτων από τον ίδιο το δήμο στο συγκεκριμένο οικόπεδο, ο Βαγγέλης Σωτηρίου ήταν κατηγορηματικός: «Δε γνωρίζω τι συνέβαινε παλαιότερα, αλλά από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος καθαριότητας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επαναλαμβάνω πάντως ότι έχω αναλάβει προσωπικά την επίλυση του προβλήματος».
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...