Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ξανά λάσπη στην παραλία Σέσι απο τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Ο ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΎ ξέρασε πάλι λάσπη... μέσα από τα ρέματα!

Γιώργος Κεραμιτζόγλου23/12/2011 | 14:06Τελευταία Ενημέρωση: 14:06 23/12/2011
Λάσπη και μπάζα γέμισε για άλλη μια φορά η παραλία Σέσι του Γραμματικού μετά τη δυνατή νεροποντή και εξαιτίας των έργων που έχουν γίνει για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διαπίστωσαν και σήμερα ότι ύστερα από μια δυνατή καταιγίδα που σημειώθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, παρασύρθηκαν χώματα και μπάζα, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής στην περιοχή Σέσι να γεμίσει με λάσπη.

Ανάλογο πρόβλημα είχε σημειωθεί και τον περασμένο Οκτώβριο μετά από δυνατές βροχές.

Οι δύο πρόσφατες αυτοψίες που διενήργησαν οι Επιθεωρητές περιβάλλοντος, διαπίστωσαν την ύπαρξη δύο ρεμάτων που διέρχονται μέσα από τον χώρο του ΧΥΤΑ, τα οποία μετά τη συνένωσή τους, καταλήγουν στον Νότιο Ευβοϊκό, πλησίον των παραλιών Μικρό και Μεγάλο Σέσι.

Ήδη το φαινόμενο της μεταφοράς χιλιάδων τόνων λάσπης από τη χωματερή προς τη θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, διαρκεί από τον Ιούλιο του 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...